Business Internaţional

General Motors vrea sa preia constructorul sud-coreean Ssangyong

05.12.2003, 00:00 17



Gigantul auto american General Motors si-a manifestat interesul pentru achizitionarea constructorului sud-coreean de autovehicule utilitare sport Ssangyong Motor. Un purtator de cuvant al subsidiarei sud-coreene a GM a declarat, ieri, ca General Motors a depus o scrisoare de intentie pentru cumpararea Ssangyong.



"GM si-a comunicat intentia de a participa la licitatia pentru Ssangyong Motor", a afirmat Rene Kreis, purtatorul de cuvant al GM Daewoo Automotive & Technology Co.



Cu toate acestea, hotararea liderului mondial al sectorului auto de a prezenta o oferta de achizitie nu este inca definitiva. "Este doar o optiune", a spus Kreis, referindu-se la pozitia companiei.



Creditorii Ssangyong Motor doresc sa vanda un pachet de 55,4% din actiunile companiei, aflata intr-un program de restructurare a datoriilor sub coordonarea creditorilor inceput in decembrie 1999. Producatorul auto s-a desprins din grupul falimentar Daewoo in anul 2000.



Pachetul de actiuni ar valora 625 miliarde de woni (523 milioane de dolari) la cotatia de la inchiderea sedintei de miercuri, dar pretul de vanzare ar putea include un bonus, deoarece este vorba despre un pachet de control.



Daca GM decide sa depuna o oferta finala de achizitie, este posibil sa concureze cu alti zece potentiali candidati. Presa locala a mentionat printre companiile interesate una dintre diviziile Shanghai Automotive Co., respectiv Shanghai Huizhong Automotive.



De asemenea, o subsidiara a constructorului auto francez Renault a fost inclusa de presa printre candidatii posibili, dar compania a negat in aceasta saptamana informatiile potrivit carora ar fi depus o scrisoare de intentie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO