Business Internaţional

Generali isi sprijina cresterea pe asigurarile de proprietati

10.05.2007, 18:18 15

Assicurazioni Generali, cel mai mare asigurator din Italia, estimeaza un an 2007 "pozitiv", pe fondul cresterii pretului asigurarilor auto si a vanzarilor de produse profitabile.
Compania Generali a raportat o crestere de 20% a profitului din primul trimestru, in contextul cresterii vanzarilor de asigurari de proprietati si impotriva daunelor, care au urmat achizitiei Toro Assicurazioni, scrie Bloomberg. Profitul net de 715 mil. euro a depasit estimarile analistilor, care au prognozat un profit de 714 mil. euro.
"Ne mentinem optimismul si pentru restul anului. In multe state, exista o tendinta generala spre produse cu marje ridicate", spune Mel Carvill, directorul diviziei de management al riscului si de dezvoltare corporatista.
Generali este in cautare de achizitii in strainatate pentru a creste cota de piata a companiei si pentru a diminua diferenta dintre rivalii mai mari de la Allianz si Axa. Generali, care este blocata de legislatia italiana sa se extinda pe piata interna, poate cere pentru politele de asigurare a proprietatilor si impotriva daunelor preturi mai mari cu 15% decat cele existente pe piata, potrivit declaratiilor facute de autoritatea de reglementare a politicilor antitrust din Italia. Grupul Generali este prezent si in Romania. Veniturile din primele subscrise ale companiei italiene de asigurari Generali in Romania au crescut in primele trei luni cu 56%. Valoarea primelor brute subscrise in regiunea Europei Centrale si de Est a fost de 128,2 mil. euro, in urcare cu 27,4%, potrivit raportului financiar trimestrial al Generali. In septembrie, compania va face public un nou plan de afaceri care va cuprinde obiectivele actualizate ale grupului. Potrivit unui studiu publicat la sfarsitul lunii aprilie in cotidianul Il Sole 24 Ore, Generali estimeaza un profit net pentru 2007 de 2,7 mld. euro, fata de 2,4 mld. euro in 2006, iar pentru 2008, asiguratorul ridica estimarile pana la 3,25 miliarde de euro.
Estimarile nu iau in calcul impactul posibilelor achizitii cum ar fi acordul preliminar cu grupul PPF pentru a demara un joint-venture in Europa Centrala si de Est.
Giovani Perissinotto, directorul executiv la Generali, a precizat ca grupul Generali va beneficia de o majorare cu 3,5% a asigurarilor de alt tip decat cele de viata, imbunatatindu-si randamentul si consolindu-si rolul pe piata asigurarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO