Business Internaţional

George Soros: In trimestrul trei SUA revine pe plus

12.08.2009, 17:45 16

Economia Statelor Unite a atins punctul minim, iar actualul trimestru va aduce o evolutie pozitiva gratie programului de stimulente pus in aplicare de guvern, a declarat George Soros, scrie agentia de presa Thomson Reuters.

"Cred ca programul de stimulente a contat foarte mult, economia a atins pragul de jos si cred ca vom inregistra un trimestru pozitiv in mare parte datorita stimulentelor", a declarat George Soros, unul dintre cei mai faimosi speculatori financiari din lume.

Administratia Obama pompeaza 787 de miliarde de dolari in economie in incercarea de a depasi cea mai profunda recesiune din anii '30 incoace. Economia americana s-a contractat cu 1% in trimestrul doi dupa ce inregistrase un declin de 6,4% in trimestrul anterior, cel mai pronuntat din anul 1982.

Soros a adaugat ca nu crede ca economia are nevoie de noi stimulente in ciuda solicitarilor in sensul organizarii unei a doua runde de cheltuieli. In iulie, liderul majoritatii din Camera Reprezentantilor, Steny Hoyer, declara ca Statele Unite ar trebui sa fie deschise catre noi cheltuieli guvernamentale daca acest lucru va fi necesar.

Pe de alta parte, presedintele american Barack Obama a adoptat un ton de prudenta, spunand ca economia "nu a iesit inca la liman" in ciuda semnalelor ca investitiile companiilor inregistreaza o revenire. Saptamana trecuta, oficialii Casei Albe au declarat ca nu exista planuri referitoare la un al doilea pachet de stimulente.

In luna iunie, George Soros declara ca cresterea costurilor de finantare ar putea genera probleme importante pentru economia inca fragila a Statelor Unite. Soros este presedintele Soros Fund Management.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO