Business Internaţional

Germania interzice o mare parte a activităţilor de fracturare hidraulică

Germania interzice o mare parte a activităţilor de...

Autor: Catalina Apostoiu

14.02.2017, 00:00 407

Activităţile de fracturare hidraulică cu risc ridicat sunt interzise în Germania pană în 2021 cel puţin, în timp ce operaţiunile "convenţionale" de fracturare hidraulică vor fi guvernate de reguli mult mai stricte, scrie Deutsche Welle.

Pentru ecologişti, noile legi nu sunt suficient de aspre, aceştia dorind o interdicţie totală. "Dacă ne dorim atingerea ţintelor de climat stabilite în Paris, avem nevoie de o interdicţie clară a tuturor tipurilor de fracturare hidraulică", a declarat Kai Niebert, preşedinte al Deutscher Naturschutzring, o organizaţie umbrelă a grupurilor de mediu germane.

În Europa, legislaţia privitoare la acest tip de operaţiuni diferă de la ţară la ţară. În timp ce Franţa a interzis procedurile în 2011, administraţia Marii Britanii intenţionează să recurgă la fracturarea hidraulică pentru explorarea rezervelor de gaze în scopul de a-şi spori independenţa energetică în era post-Brexit. În SUA, fracturarea hidraulică neconvenţională este utilizată la scară largă. În timp ce unele state americane au interzis procedura, majoritatea statelor permit acest tip de foraj. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO