Business Internaţional

Glazer face inca un pas spre victorie la Manchester United

19.10.2004, 00:00 10



Malcolm Glazer si-a reinnoit eforturile de a prelua controlul asupra clubului Manchester United, incepand sa cumpere pachete mari de actiuni, care i-au ridicat cota pe care o detine la peste 25%, scrie Financial Times.



Se presupune ca Glazer a facut o oferta pentru 25 de milioane de actiuni, prin intermediul CSFB, iar, pana la sfarsitul sedintei de tranzactionare de vineri, familia lui Glazer a reusit sa achizitioneze 15,79 milioane de actiuni, Glazer detinad acum 25,5% din actiunile clubului. Daca ar fi reusit sa cumpere 25 de milioane de actiuni, pachetul sau ar fi sarit de la 19,2%la 29%, procentaj care l-ar fi pus pe picior de egalitate cu JP McManus si John Magnier, milionarii irlandezi care sunt principalii actionari ai lui Manchester United. Se presupune ca Glazer a folosit serviciile celor de la CSFB in loc de JP Morgan, care il consiliaza in legatura cu preluarea clubului englez, pentru a-si deghiza intentiile fata de eventualii ofertanti. Achizitiile lui Glazer au ridicat pretul actiunilor lui Manchester United cu 8%, pana la valoarea de 285 pence, valoarea clubului crescand la 747 de milioane de lire sterline.



Glazer s-a decis sa actioneze la o zi dupa ce au cazut tratativele dintre JP Morgan si Cubic Expression, firma de investitii care ii reprezinta pe Magnier si McManus. Negocierile au picat deoarece Glazer nu a facut o oferta ferma pentru pachetul detinut de Cubic Expression, in ciuda zvonurilor ca ar fi fost pregatit sa plateasca 300 de pence pentru o actiune. In afara de Cubic Expression, doar cativa actionari ar fi putut vinde pachete atat de mari, printre care UBS, Legal & General si Harry Dobson.



Intre timp, suporterii lui Manchester United continua sa se opuna planurilor lui Glazer, prin mici manifastari de protest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO