Business Internaţional

Google face pe placul UE şi îşi schimbă algoritmul de căutare pe Internet

Google face pe placul UE şi îşi schimbă algoritmul de...

Autor: Ştefan Stan

05.02.2014, 18:34 1771

Google a ajuns la un acord amiabil cu UE pentru încheierea unei anchete antitrust care datează de trei ani, după ce proprietarul celui mai utilizat motor de căutare online s-a angajat să afişeze în rezultatele căutărilor alături de propriile servicii specializate şi pe cele ale rivalilor, scrie BBC.

Gigantul IT a anunţat că va face schimbări semnificative în modul în care sunt afişate companiile rivale în lista de rezultate de căutare, încercând să evita o amendă de câteva milioane de dolari din partea Comisiei de Concurenţă a Uniunii Europene.

“Cea mai recentă schimbare făcută de Google ar trebui să fie de ajuns pentru a încheia investigaţiile începute în urmă cu trei ani”, a declarat Joaqin Almunia, comisarul pe concurenţă al Uniunii Europene.

Într-o conferinţă de presă, comisarul european a declarat că nu aşteaptă feedback din partea rivalilor Google până când modificările nu vor fi implementate.

“Consider că în acest moment nu avem nevoie de un test de piaţă”, a spus Almunia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO