Business Internaţional

Grecia va evita restructurarea datoriilor prin generarea de excedente bugetare - oficial

Autor: Anca Dumitrescu

23.01.2011, 13:15 13

Grecia va evita restructurarea datoriilor prin generarea deexcedente bugetare, excluzând dobânzile şi datoriile, precum şiprin reforme care vor aduce creştere economică în anii care vorurma, a declarat ministrul de Finanţe, George Papaconstantinou,transmite agenţia Reuters, citată de

MediafaxBusiness

.


Autorităţile elene vor să prelungească termenul în care Greciatrebuie să ramburseze ajutorul financiar de urgenţă de la UniuneaEuropeană şi FMI, dar Papaconstantinou a afirmat în repetaterânduri că nu se discută restructurarea datoriilor.

"Grecia poate şi va evita restructurarea datoriilor", a afirmatPapaconstantinou într-un interviu acordat publicaţiei SundayEleftherotypia.

El a arătat că restructurarea datoriilor poate fi evitată princrearea de excedente bugetare primare (exclusiv dobânzile şidatoriile) de 5%-6% din PIB, aplicarea de reforme structurale carevor aduce creşterea economică reală la peste 2%, precum şi prinprelungirea termenului de rambursare a ajutorului de 110 miliardede euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO