Business Internaţional

Grecii de la EFG Eurobank ies din Turcia

Grecii de la EFG Eurobank ies din Turcia

Foto AFP

Autor: Catalina Apostoiu

21.07.2011, 00:03 363

Banca grecească EFG Eurobank a scos la vânzare pachetul de 70%pe care îl deţine în cadrul creditorului turc Eurobank Tefken,scrie Hurriyet.

Grecii vor încerca să obţină cel puţin 430 de milioane de lireturceşti (183 de milioane de euro), în condiţiile în care trebuiesă îşi consolideze bilanţul după ce a picat testele de stresrealizate în rândul băncilor din UE.

"În prezent, valoarea contabilă a Eurobank Tef­ken estecalculată la 613 de milioane de lire turceşti şi din vânzareaparticipaţiei de 70,13% ne aşteptăm să obţinem cel puţin 430 demilioane de lire", a declarat Mehmet Erten, preşe­din­tele bănciiturce. El a spus că cumpă­rătorul ar putea veni din ţările din Golfsau din Europa. "Nu cred că interesul legat de achizi­ţionareabăncii vine dintr-o anumită regiune. Este un sector în creştere, cuoportunităţi", a declarat Erten.

Banca grecească nu-şi va vinde participaţia din Tefken dacă nuva obţine un preţ bun, a mai declarat oficialul. EFG Eurobank adecis că nu poate susţine suficient o subsidiară dintr-o ţară cucreştere rapidă, a adăugat acesta.

Tranzacţia ar reprezenta a doua vânzare realizată de EFG înafara Greciei după vânzarea participaţiei majoritare deţinute încadrul băncii poloneze Polbank către banca austriacă Raiffeisen înfebruarie pentru 490 mil. euro.

EFG Eurobank în România

În România, EFG Eurobank controlează Bancpost, a noua bancălocală după active. Grupul financiar elen a înregistrat în primultrimestru o pierdere netă de 1,1 mil. euro din operaţiunilederulate în România, comparativ cu un câştig de 2,1 mil. euro înaceeaşi perioadă din 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO