Business Internaţional

Grupul Dior se aliniaza la rezultatele de exceptie din industria bunurilor de lux

23.09.2004, 00:00 20

Directorul general al companiei Christian Dior, a salutat revigorarea afacerii cu bunuri de lux pe piata asiatica, dupa dificultatile de anul trecut, afirmand ca in acest moment grupul este mai puternic ca niciodata.
Dior, compania mama a LVMH, a declarat ca a beneficiat de pe urma boom-ului in cheltuielile consumatorilor pentru bunuri de lux inregistrat in Asia si SUA.
"Produsele de lux, in special marile branduri, au depasit perioada de criza prin consolidarea pozitiei pe piata asiatica. Marjele noastre s-au imbunatatit, in ciuda efectelor negative pe care le imprima evolutiile cursului de schimb" a declarat Toledano pentru Financial Times.
Rezultatele grupului Dior, care detine 43% din LVMH si integral firma Christian Dior Couture, confirma inca o data evolutia de exceptie pe care a avut-o industria bunurilor de lux in acest an.
Rezultatele bune raportate de Dior urmeaza celor anuntate de grupurile rivale Gucci si Burberry, ca de altfel si celor de la LVMH.
Toledano a anuntat ca vanzarile Dior Couture au sporit cu 43% in SUA, in dolari, si "chiar mai puternic decat in America" in Asia. Cu toate ca economia europeana a avut un ritm de crestere economica slab in acest an, vanzarile din Europa au crescut si ele cu 14%.
Reprezentantii Dior Couture, care comercializeaza si colectiile John Galliano si Heidi Slimane, au precizat ca se asteapta ca anul acesta profitul operational sa se majoreze cu 30%, dupa lunile iulie si august, foarte bune pentru vanzarile companiei.
Toledano a afirmat ca grupul are planuri de extindere in Marea Britanie, unde prezenta casei de moda este inca nesemnificativa, ca de altfel si pe pietele de pe coasta de est si de vest a SUA.
Vanzarile Dior Couture au crescut pe primul semestru al acestui an cu 16%, ajungand la 274 de milioane de euro, iar profitul operational s-a majorat cu 37%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO