Business Internaţional

GTA V, cel mai bine vândut joc din istorie, are un defect de programare

GTA V, cel mai bine vândut joc din istorie, are un...

Autor: Ştefan Stan

25.09.2013, 15:19 7907

Cel mai bine vândut joc video de până acum, Grand Theft Auto V, are un defect de programare care ar putea pune probleme dezvoltatorului Rockstar Games, conform informaţiilor publicate pe un blog de profil găzduit de Yahoo News.

GTA V are un defect major de programare care face să dispară maşinile parcate în diverse garaje de pe hartă, locaţii care iniţial erau menite să fie puncte în care poţi salva progresul făcut.

Compania care a dezvoltat jocul, Rockstar Games, a anunţat că mai mulţi utilizatori au raportat probleme cu maşinile şi garajele, în special dupa ce au îmbunătăţit vehiculele şi au terminat o misiune cu ele.

De asemenea, dacă începeţi o misiune cu o maşină particularizată şi pierdeţi misiunea (dacă distrugeţi maşina sau dacă moare personajul cu care jucaţi), vehiculul dispare.

Rockstar sfătuieşte jucătorii să se înscrie în Rockstar Social Club, care are un garaj separat, unde gamerii pot depozita maşini în timp ce îndeplinesc misiuni.

“Încercaţi să evitaţi să parcaţi sau sa luaţi o maşină dintr-un garaj normal şi evitaţi să vă urcaţi într-un vehicul când jucaţi cu un personaj diferit faţă de cel pe care l-aţi îmbunătăţit”, se arată în comunicatul emis de Rockstar Games.

Grand Theft Auto 5, unul dintre cele mai aşteptate jocuri din acest an, a înregistrat vânzări de 800 de milioane de dolari (600 mil. euro) la nivel mondial în prima zi de la lansare, depâşind recordurile anterioare din industria jocurilor. După alte două zile, valoarea vânzărilor a depăşit 1 miliard de dolari.

Suma este echivalentă cu vânzările cumulate pe un an ale celor mai mari cinci mall-uri din România şi apropiate de vânzările anuale ale tuturor celor 24 de hipermarketuri Real de pe piaţa locală.

eMAG, cel mai mare retailer online din România, a vândut în mai puţin de 24 de ore de la lansare cele 500 de copii ale jocului Grand Theft Auto 5 pe care le-a avut pe stoc, au declarat pentru ZF reprezentanţii companiei.

GTA 5, ce în prezent poate fi jucat doar pe Xbox 360 şi Playstation 3, a fost lansat în trei variante, cea de bază comercializată în România cu un preţ mediu de 260 de lei, varianta Special Edition la preţuri cuprinse între 349-399 de lei şi GTA 5 Collectors Edition la preţul de 799 de lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO