Business Internaţional

Guvernul Finlandei a anunţat că va trimite arme în Ucraina. „Situaţia din Ucraina este extrem de dificilă din cauza atacului militar al Rusiei”

Guvernul Finlandei a anunţat că va trimite arme în...

Autor: Andreea Tobias

28.02.2022, 20:44 88

Finlanda va furniza Ucrainei 2.500 de puşti de asalt, 150.000 de gloanţe, 1.500 de lansatoare de rachete şi 70.000 de pachete de alimente, a anunţat luni guvernul finlandez într-un comunicat de presă.

„Situaţia din Ucraina este extrem de dificilă din cauza atacului militar al Rusiei şi există o nevoie imediată de (materiale) de apărare", se arată în comunicatul citat de CNN.

Finlanda a anunţat duminică faptul că va trimite în Ucraina veste antiglonţ, căşti şi echipamente de prim ajutor.

Reuters scrie că decizia reprezintă o schimbare majoră de politică pentru Finlanda, care şi-a menţinut până acum imaginea unei ţări nealiniate.

Potrivit unui sondaj recent, majoritatea finlandezilor sunt în favoarea aderării Finlandei la NATO. 53% dintre respondenţi sunt în favoarea aderării la NATO, 28% se opun şi 19% sunt indecişi.

Premierul Sanna Marin a spus că înţelege atitudinea finlandezilor faţă de aderarea la NATO: „înţeleg pe deplin că poziţiile finlandezilor se schimbă din cauza acţiunilor Rusiei. Mulţi dintre cei care s-au opus anterior aderării şi-au schimbat acum părerea în favoarea aderării”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO