Business Internaţional

Guvernul sirian respinge negocieri directe cu opoziţia la Geneva

Guvernul sirian respinge negocieri directe cu opoziţia...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

17.03.2016, 09:01 91

Al-Jaafari a declarat miercuri că nu se va întâlni cu negociatorul-şef al opoziţiei Muhammad Alloush până când acesta îşi va cere scuze pentru că insistă ca o tranziţie politică în Siria să înceapă cu îndepărtarea de la putere sau moartea preşedintelui Bashar al-Assad.

El l-a acuzat pe Alloush, reprezentantul Înaltei Comisii pentru Negocieri (HCN) - după ce s-a întâlnit cu emisarul ONU pentru Siria Staffan de Mistura - că face parte dintr-o grupare teroristă.

Liderii opoziţiei siriene au anunţat marţi că sunt pregătiţi să se întânească faţă în faţă cu reprezentanţii Guvernului.

Soarta lui al-Assad este unul dintre principalele puncte de disensiune în cadrul negocierilor în vederea găsirii unei soluţii politice şi încetării războiului din Siria care a intrat în al şaselea an.

HCN a insistat ca al-Assad să demisioneze înainte de începerea unei perioade de tranziţie, însă Damascul respinge acest lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO