Business Internaţional

Guvernul Ungariei este acuzat ca ascunde o parte din deficit

04.03.2010, 23:07 12

Guvernul trebuie sa spuna "adevarul" despre economia tarii si"nu poate continua sa minta" cu privire la deficitul bugetar, adeclarat Viktor Orban, liderul celui mai mare partid de opozitiedin Ungaria, Fidesz, care conduce in sondaje inaintea alegerilor deluna viitoare, citat de Bloomberg.

Noul cabinet va trebui sa spuna adevarul dupa ce cazul deindisciplina fiscala al Greciei a zguduit pietele, a declaratOrban. Un anunt ar urma sa fie facut in decurs de sase saptamanidupa alegeri, programate sa se incheie pe 25 aprilie.

Ungaria s-a angajat sa-si mentina deficitul bugetar in limita a3,8% din Produsul Intern Brut in acest an, in parte pentru arespecta conditiile acordului de imprumut incheiat cu FondulMonetar International, Uniunea Europeana si Banca Mondiala.

Fidesz estimeaza ca deficitul ar putea fi de doua ori mai maredin cauza unei recesiuni sub forma de W si a unui buget nerealistpe 2010, bazat pe "cifre false". Economia tarii s-a contractat cu6,3% anul trecut, cea mai puternica scadere din 1991.

Guvernul va ingheta o parte a rezervelor sale bugetare pentru aatinge tinta, a declarat ministrul ungar de finante Peter Oszko.Deficitul din acest an s-ar putea ridica la 4% din PIB daca toaterezervele sunt mentinute, a declarat banca centrala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO