Business Internaţional

Harta care arată importanţa strategică a Ucrainei pentru alimentarea cu gaz în Europa

Harta care arată importanţa strategică a Ucrainei...

Autor: Ştefan Stan

04.03.2014, 13:49 2196

Unul dintre principalele motive pentru care Rusia doreşte să îşi păstreze puternică influenţa din Ucraina este poziţionarea strategică pe ruta conductelor de gaze a fostei ţări din blocul sovietic, scrie Business Insider.

AFP a publicat în decembrie, cu două luni înainte de izbucnirea protestelor violente de la Kiev, care au dus la schimbarea conducerii ţării, o hartă care explică poziţionarea Ucrainei pe ruta de distribuţie a gazelor ruseşti către Europa.

 Pe măsură ce tensiunile militare dintre Rusia şi Ucraina continuă, şi tensiunile economice se intensifică în regiune, în special pe tematica alimentării Europei cu gaz rusesc.

Cazul Germaniei este unul dintre cele mai clare exemple de ţări europene care sunt puse într-o situaţie dificilă de criza din Ucraina.

“Germania depinde de gazul rusesc şi este mai aproape de Moscova decât orice altă ţară puternică din Europa. Pe măsură ce tensiunile din Ucraina escaladează şi situaţia arată din ce în ce mai mult ca un Război Rece, Germania este pusă sub presiune din punct de vedere politic”, scrie Noah Barkin de la Reuters. 

Sursă foto: AFP

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO