Business Internaţional

Harta mondială a consumului de alcool din fiecare ţară. Unde se află România?

Harta mondială a consumului de alcool din fiecare...

Autor: Oana Stupinean

11.01.2015, 15:00 3596

România se află, alături de Rusia, Portugalia şi Andora, pe primele locuri în topul ţărilor din lume cu cel mai mare consum de alcool pe persoană, cu o medie de peste 12 litri, potrivit datelor centralizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citate de Business Insider.

Conform OMS, Rusia este ţara cu cel mai mare consum de alcool pentru locuitorii cu vârste de peste 15 ani, cu o medie de 12, 5 litri pe persoană.  

În raportul întocmit de OMS se precizează că 48% din cei incluşi în clasament se abţin de la alcool, astfel că dacă acele persoane ar fi excluse din studiu, consumul per capita ar creşte considerabil.

Canadienii beau mai mult decât americanii, consumul de alcool este scăzut în Africa, însă jumătatea sudică înregistrează rate mai ridicate de consum.

Consumul de alcool din Rusia este îngrijorător, un studiu realizat anul trecut arată că majoritatea deceselor zilnice se datorează consumului excesiv.

OMS arată în raport că deşi Europa deţine 15% din populaţia lumii de peste 15 ani, locuitorii acestei regiuni beau 25,7% din consumul total de alcool din lume. 

Click pe imagine pentru a mări

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO