Business Internaţional

Heidi Klum este noua imagine McDonald's

30.11.2004, 00:00 19



Modelul german Heidi Klum a incheiat un contract pe doi ani cu gigantul fast-food McDonald's, pentru a revigora imaginea companiei, informeaza People. Modelul de la Victoria's Secret, care a nascut in luna mai, a recunoscut ca ii place mancarea din fast food-uri intr-un interviu acordat la inceputul acestui an. Supermodelul va filma primul clip publicitar in ianuarie anul viitor. Un purtator de cuvant al McDonald's a dezvaluit ca ea va "lua parte la diferite actiuni de comunicare, de la publicitatea traditionala la relatii publice'. Compania crede ca Heidi este cel mai bun exemplu: "este o tanara mama si reprezinta un stil de viata modern". Termenii contractului nu au fost dati publicitatii.



Heidi Klum este cel mai recent nume de pe lista celebritatilor care s-au alaturat McDonald's. Anul trecut, Justin Timberlake a inregistrat cantecul sloganului "I'm Lovin' It", iar la inceputul acestui an Destiny's Child a semnat un contract pentru o suma cu sapte cifre, ele urmand sa apara intr-o serie de reclame. Beyonce Knowles a declarat atunci ca sunt "incantate de sansa de a lucra alaturi de McDonald's si suntem convinse ca ne vom distra si vom oferi multe surprize". Campania, care a fost lansata in timpul conducerii regretatului CEO al companiei, Cantalupo, a fost prima actiune care a avut un slogan universal "I'm Lovin' It" si in care au fost introduse meniuri cu mancare sanatoasa, precum salatele. Ea a contribuit la cresterea vanzarilor de-a lungul a 18 luni consecutive. Sloganul McDonald's "I'm lovin' it" este expresia publicitara favorita a britanicilor, depasind in popularitate celebrele "Beanz Meanz Heinz" a celor de la Heinz si "Just do it" a lui Nike, clasate pe locul doi, respectiv trei, intr-un studiu citat de Brand Republic.



Conform unor studii recente, awareness-ul (gradul de familiarizare al clientilor cu un produs sau o companie) campaniei "I'm lovin' it" in 10 tari era de 89% printre tineri si de 87% printre mame.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO