Business Internaţional

Hillary Clinton: Ştirile false, o "epidemie" care are "consecinţe în lumea reală"

Hillary Clinton: Ştirile false, o "epidemie" care are...

Autor: Mircea Olteanu

09.12.2016, 12:09 226

"Este clar că aşa-numitele ştiri false pot avea consecinţe în lumea reală", a declarat Clinton într-un discurs susţinut cu ocazia ceremoniei de retragere a liderului minorităţii Democrate din Senat, Harry Ried.

"Pericolul" trebuie abordat rapid, a mai afirmat Clinton, care a subliniat că "este imperativ ca liderii din sectorul privat şi public să protejeze democraţia şi pe cei inocenţi".

"Nu este vorba despre politică sau partizanat. Sunt vieţi la mijloc", a completat fosta candidată democrată, făcând referire la "epidemia de ştiri false maliţioase şi propagandă înşelătoare care a inundat reţelele sociale în ultimul an".

Hillary Clinton a pierdut în mod surprinzător alegerile prezidenţiale din SUA în faţa republicanului Donald Trump, iar mai mulţi critici ai actualului preşedinte-ales argumentând că ştirile false, răspândite pe reţelele sociale, ar fi putut afecta rezultatul scrutinului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO