Business Internaţional

Hollande avertizează cu privire la riscul unui război între Rusia şi Turcia

Hollande avertizează cu privire la riscul unui război...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

20.02.2016, 12:09 2690

Intervievat de postul France Inter, într-o pauză între două sesiuni ale Consiliului European de la Bruxelles, şeful statului francez a îndemnat, de asemenea, la o reluare a negocierilor privind Siria, o ţară în care bombardamentele trebuie să înceteze, a subliniat el.

"Există o nouă escaladare. Este necesar să se facă totul pentru a se ajunge la o soluţie politică", a îndemnat Hollande.

Doborârea, în noiembrie, a unui bombardier rus de către forţele aeriene turce, la frontiera siriană, a provocat o criză diplomatică între Ankara şi Moscova.

În ceea ce priveşte Siria, de unde provine cea mai mare parte a refugiaţilor care încearcă să pătrundă în Europa, "este necesar ca negocierile să fie reluate rapid, ca bombardamentele să înceteze şi să fie trimise ajutoare" umanitare, a declarat preşedintele francez.

Grupul de lucru însărcinat cu implementarea unei "încetări a ostilităţilor" în Siria s-a întrunit vineri după-amiaza la sediul ONU de la Geneva.

Obiectivul reuniunii de la Geneva şi al acordului cu privire la o "încetare a ostilităţilor" este să favorizeze o reluare a negocierilor între reprezentanţii regimului Bashar al-Assad şi opoziţia siriană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO