Business Internaţional

Honda anunta scaderea profitului pentru semestrul doi

28.10.2004, 00:00 10



Honda, al treilea mare producator de automobile din Japonia, a anuntat ca profitul pentru trimestrul doi a scazut cu 7,5 procente din cauza unui yen mai puternic, care a erodat valoarea vanzarilor din SUA, informeaza Bloomberg.



Profitul net al companiei in trimestrul trei a fost de 127 de miliarde de yeni (1,18 miliarde de dolari), fata de 137,4 miliarde de yeni anul trecut, punand capat unei perioade de trei ani de profituri record. Totusi, trebuie avut in vedere faptul ca Honda a inregistrat anul trecut venituri de 37,5 miliarde de yeni din tranzactiile cu derivative, pe fondul scaderii de atunci a yenului.



Vanzarile Honda in trimestrul trei au crescut cu 3,8% fata de anul trecut. Mai mult, presedintele companiei japoneze, Takeo Fukui va lansa cel putin patru modele noi in martie 2005, cu scopul de a creste profitabilitatea si vanzarile in SUA, piata care a adus 80% din profitul operational al companiei. Din cauza ca depinde foarte mult de piata americana, Honda este foarte mult expusa la variatiile dolarului. Actiunile Honda la bursa din Tokyo au crescut cu 5,9 procente in acest an, compania fiind al treilea producator de autoturisme din lume ca valoare de piata. Honda prognozeaza o crestere a numarului de unitati vandute la nivel mondial de 8,6%, in acest an, datorita cererii ridicate in Europa si Asia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO