Business Internaţional

Host Marriott, pierderi mai mici pe trimestrul trei

13.10.2005, 19:43 11

Host Marriott Corp., proprietar de hoteluri printre care Hyatt, Hilton si Westin, a anuntat o diminuare a pierderilor pe trimestrul al treilea pe fondul unei cresteri inregistrate de sectorul de travel, relateaza Bloomberg.

In acelasi timp, compania si-a majorat previziunile legate de profit.

Host Marriott a raportat pierderi de 5 milioane de dolari (4,1 milioane de euro) sau 3 centi pe actiune, fata de pierderi de 47 milioane de dolari, sau 17 centi pe actiune in perioada similara a anului anterior. Veniturile obtinute pe trimestrul incheiat pe 9 septembrie au crescut cu 7,7% pana la 841 milioane de dolari, conform reprezentantilor companiei.

Host Marriott si-a majorat ratele cu o medie de 6,3% pe piete incluzand Washingtonul, in contextul in care gradul de ocupare al hotelurilor a fost mai mare in urma cresterii numarului de turisti. Directorul executiv al companiei, Christopher Nassetta, este in curs de a achizitiona mai multe hoteluri in mediul urban pentru a profita in continuare de aceasta crestere inregistrata de turism.

"Principalele lor piete, Washington, New York si San Francisco, continua sa inregistreze rezultate bune", arata Ken Weinberg, analist in cadrul Clarion CRA Securities, cu sediul in Pennsylvania.

"Segmentul celor ce calatoresc in scop de afaceri continua sa creasca, iar ratele de ocupare sunt din ce in ce mai bune, generand marje mai bune."

Pe baza unui indicator ce nu este in acord cu principiile de contabilitate general acceptate, se astepta ca Host Marriott sa inregistreze un castig de 17 centi pe actiune, con-form mediei estimarilor unui numar de 20 de analisti intervievati de Thomson Financial.

Host Marriott a anuntat ca profitul sau va creste pana la 180 milioane de dolari (149,4 milioane de euro), fata de o estimare lansata in luna iulie, de 147 milioane de dolari. In anul 2004, compania a inregistrat pierderi de 100.000 de dolari.

Nassetta, in varsta de 43 de ani, vinde hoteluri mai mici din zone suburbane pentru a stange fonduri pentru achizitii. In decursul acestui trimestru, compania a incheiat un acord de cumparare a Hyatt Regency Washington, in schimbul unei sume de 274 de milioane de dolari (227,5 mil. euro). Compania poarta de asemenea discutii pentru achizitionarea a jumatate din hotelurile detinute de Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc.m conform publicatiei HotelBusiness.

Valoarea actiunilor Host Marriott a crescut cu 19% in decursul ultimelor 12 luni.

Compania obtine aproximativ 50% din profit de pe pietele din New York, California, Washington si Atlanta, conform lui Robert LaFleur, analist in cadrul Susquehanna Financial Group. Pietele respective se bucura de o cerere solida si de numarul redus de hoteluri aflate in constructie.

Venitul pe camera disponibila obtinut de companie a crescut cu 0,8%. Gradul de ocupare al hotelurilor a crescut si el cu 1,2%.

Compania Host Marriott Corp. a luat nastere in urma splitarii fostei companii Marriott Corp. in anul 1992. Marriott International Inc. administreaza in prezent hoteluri in numele unor proprietari cum ar fi Host Marriott.

Pe 6 octombrie, Marriott a anun-tat o crestere de 12 procente a profitului pe trimestrul al treilea, pe fondul cresterii inregistrate de sectorul de travel. Rata medie zilnica a Marriott a avansat cu 8,7% in contextul in care numarul rezervarilor pe piete ca New York si California de Sud s-au aflat in crestere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO