Business Internaţional

Hummer pregateste lansarea noului model H3

27.10.2004, 00:00 23



Constructorul american de automobile General Motors, care produce si modelele din gama Hummer, a anuntat ca intentioneaza sa faca marca mai accesibila, odata cu lansarea pe piata a noului Hummer H3, informeaza Detroit Free Press.



Hummer H3 este un SUV de clasa medie si va fi lansat oficial la Salonul International Auto de la Anaheim, California, devenind disponibil pe piata in primavara anului viitor. "Cu acest SUV de clasa medie, Hummer isi face intrarea pe un segment de piata ale carui vanzari se ridica la 1,7 milioane de autoturisme pe an", a declarat Susan Docherty, managerur general al lui Hummer. In prezent, principalul produs al marcii, mai marele H2, concureaza pe un segment de piata cu vanzari anuale de 160.000 de unitati. "Pana acum, Hummer a insemnat autoturisme mai scumpe de 50.000 de dolari", a spus Docherty, care a ajutat la lansarea SUV-ului de lux Escalade de catre Cadillac inainte de a veni la Hummer. "In segmentul mediu de autovehicole sportive utilitare, clientii isi doresc un pachet mai restrans, o masina mai economica, mai usor de parcat si ceva mai accesibila, in concluzie, noul H3", a adaugat ea.



General Motors nu a anuntat preturile pentru H3, dar se presupune ca acesta se vor situa intre 30.000 si 35.000 de dolari. Hummer H3 se va alatura modelelor mai vechi H1 si H2 SUV si lui H2 SUT(Sports Utility Truk), model lansat in iunie acest an si are atat caracteristici de SUV cat si de Pick-up. Pretul lui Hummer H1 incepe de la 105.000 de dolari, iar pretul minim pentru Hummer H2 este de 50.000 de dolari. Hummer mai are in plan lansarea unei serii de autovehicole mici si foarte performante, denumita Alpha. Aceasta va incepe cu modelul H1 Alpha, care va fi lansat in 2005 si a carui productie va incepe in 2006.



Hummer H3 continua traditia marcii, pastrand designul exterior masiv si ultra-masculin. Automobilul va fi construit la uzina din Shreveport, Louisiana, unde GM mai produce modelele Chevrolet Colorado si GMC Canyon, avand multe componente comune cu aceste doua pick-up-uri, printre care si motorul cu cinci cilindri. Desi este mai mic decat celelalte modele Hummer, GM promite ca H3 va avea abilitati of-road excelente.



In ceea ce priveste consumul noului H3, acesta va fi de aproximativ 12 litri la suta de kilometri pe autostrada, mult mai bun decat in cazul modelelor anterioare. "Pretul tot mai mare al benzinei nu este tocmai o conditie favorabila pentru vanzarea modelelor mari, insa majoritatea persoanelor care isi cumpara un Hummer sunt mai putin sensibili in aceasta privinta", spune Docherty. Totusi, vanzarile modelelor Hummer in Statele Unite au inregistrat o scadere de aproximativ 20 de procente in primele noua luni ale lui 2004 fata de aceeasi perioada a anului trecut.



Art Spinella, presedintele CNW Marketing Research, a declarat ca una dintre principalele probleme ale lui Hummer este ca o mare parte din cei care ar fi interesati sa-si cumpere un Hummer au deja unul. Spinella a adaugat ca vor exista cumparatori pentru un Hummer mai mic, dar segmentul va fi saturat foarte repede, dupa care va fi nevoie de masuri intensive de stimulare a clientilor, pentru a atinge tintele de vanzari propuse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO