Business Internaţional

IKEA a scos cel mai bun catalog de până acum. Cum funcţionează? VIDEO

IKEA a scos cel mai bun catalog de până acum. Cum...

Autor: Cătălina Butan

08.08.2013, 14:39 6866

Canapele, fotoliile şi mobila nu arată niciodată în apartamentele noastre la fel de bine ca în showroom-ul Ikea oricât de mult ne-am strădui. După 15 minute de încercări ne întrebăm dacă chiar avem nevoie de mobila respectivă, scrie Mashable.com.

Ikea lansează însă un catalog care permite clienţilor săi să-şi mobileze virtual apartamentul pentru a fi astfel siguri că produsele respective se potrivesc cu locuinţele lor.

Cum este posibil? Simplu: puneţi catalogul în locul în care aţi dori să aşezaţi mobila respectivă, scanaţi produsele cu aplicaţia pentru smartphone-uri „augmented reality app” şi alegeţi obiectul de mobilă care se potriveşte cel mai bine.

Aplicaţia proiectează astfel mobila în camera dumneavoastră folosind o captură foto în timp real. Aplicaţia îţi dă de asemenea posibilitatea să adjustezi dimensiunea mobilei în raport cu suprafaţa casei.

Catalogul din 2013 include câteva dintre ultimele modele Ikea lansate în acest an. Catalogul din acest an va disponibil sub formă printată dar şi ca aplicaţie pentru iPhone, iPad sau Android.

Serviciul va fi disponibil si in Romania, in prima faza doar ca aplicatie pe telefonul mobil, conform reprezentantilor care detin franciza locala.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO