Business Internaţional

IKEA pune la vânzare panouri solare

IKEA pune la vânzare panouri solare

Autor: Ştefan Stan

02.10.2013, 10:41 7170

Retailer-ul suedez IKEA a pus în vânzare în magazinele din Marea Britanie panouri solare la 9.200 de dolari (5.700 de lire) bucata, preţ în care este inclusă şi instalarea, în încercarea de a promova folosirea energiei alternative, scrie Mashable.

IKEA a început să vândă panourile în Southampton şi plănuieşte să extindă produsul în toate cele 17 magazine din Marea Britanie.

Panourile costă 9.200 de dolari bucata şi sunt produse de compania chineză de energie solară, Hanergys.

“Pentru un consumator britanic normal, costul investiţiei în panouri solare ar trebui să se amortizeze în aproximativ 7 ani”, a declarat Steve Howard de la IKEA.

Howard a spus că Marea Britanie a fost selectată ca o piaţă de test, din moment ce guvernul sponsorizează folosirea panourilor solare, dând stimulente şi permiţând deţinătorilor de panouri solare să vândă surplusul de energie. El a adăugat că IKEA doreşte să introducă panourile şi în alte ţări.

Până la sfrâşitul anului 2012, IKEA a instalat peste 250.000 de panouri solare pe propriile clădiri, şi a pus în funcţiune 83 de turbine eoliene. IKEA doreşte să devină o companie care se susţine de una singură din punct de vedere energetic până în 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO