Business Internaţional

Impactul COVID-19 asupra economiei Coreei de Sud este unul „de tip tsunami”. Guvernul lansează o schemă de împrumuturi de aproape 30 miliarde dolari pentru a susţine exportatorii

sursa foto: Hepta

Autor: Alex Ciutacu

08.04.2020, 09:24 302

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a anunţat un nou pachet economic în valoare de circa 44 miliarde dolari pentru a stimula exporturile şi consumul intern, întrucât urmările economice ale pandemiei de coronavirus încep să se resimtă din ce în ce mai accentuat, potrivit FT.

Moon a anunţat miercuri că guvernul va oferi circa 29,5 miliarde dolari sub forma unor împrumuturi ieftine pentru exportatori, şi încă 14,5 miliarde dolari pentru a stimula consumul pe plan intern.

Anunţul vine după ce Seoul-ul a mai pus pe masă luna trecută 80 miliarde de dolari pentru a atenua impactul economic al pandemiei de COVID-19 asupra celei de-a patra cea mai mare economie asiatică.

Moon a spus că economia dependentă de exporturi a Coreei de Sud resimte un „impact de tip tsunami” din cauza pandemiei, întrucât „economia globală a alunecat într-o criză extremă”.

„Suntem într-un tunel întunecat şi nu vedem încă sfârşitul”, a spus Moon într-o întâlnire economică de urgenţă.

Exporturile Coreei de Sud au scăzut cu 0,2% în martie faţă de anul anterior, în contextul în care virusul mortal a afectat lanţurile globale de furnizori şi a afectat cererea la nivel global.

Samsung Electronics, cel mai mare exportator al ţării, a anunţat marţi că profitul pe primul trimestru se va ridica la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani, în contextul în care răspândirea rapidă a virusului în lume a afectat cererea pentru electronice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO