Business Internaţional

În Kiev au fost introduse întreruperi programate de energie electrică

În Kiev au fost introduse întreruperi programate de...

Autor: Cosmin Pirv

23.10.2022, 16:54 27

Operatorul reţelei energetice din Kiev a anunţat o serie de întreruperi de energie electrică, în urma loviturilor ruseşti de sâmbătă asupra unor instalaţii energetice. 

Potrivit The Guardian, peste un milion de gospodării au rămas fără electricitate în urma loviturilor asupra unor instalaţii energetice din Ucraina.

Într-o declaraţie publicată pe site-ul său, compania energetică a anunţat că operatorul naţional de energie, Ukrenegro, a introdus întreruperile în capitală pentru a „evita accidentele”.

Penele de curent au început în jurul orei locale 11.00, iar gospodăriile din Kiev au fost împărţite în trei grupuri care vor fi „deconectate pentru o anumită perioadă de timp”, a precizat compania.

Acesta a adăugat că întreruperile de curent ar trebui să dureze „nu mai mult de patru ore”, dar că acestea ar putea fi mai lungi.

Preşedintele Zelenski a făcut apel la oamenii din întreaga ţară să fie atenţi la consumul de energie şi să limiteze utilizarea aparatelor care necesită multă energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO