Business Internaţional

În ultima zi la conducerea companiei, Indra Nooyi livrează o creştere de 16% la nivelul profitului pentru acţionarii PepsiCo

În ultima zi la conducerea companiei, Indra Nooyi...

Autor: Alex Ciutacu

02.10.2018, 14:28 100

PepsiCo a anunţat marţi rezultate trimestriale peste aşteptări, în ultima zi de mandat în poziţia de CEO a lui Indra Nooyi, potrivit CNBC.

Compania a raportat câştiguri per acţiunie de 1,59 dolari în comparaţie cu estimările Wall-Street-ului, de 1,57 dolari.

Pepsi a raportat în al treilea trimestru profituri de 2,49 miliarde de dolari, adică 1,75 dolari per acţiune, în creştere cu 16% faţă de 2,14 miliarde dolari, adică 1,48 dolari per acţiune – valoare înregistrată în 2017.

Vânzările nete ale PepsiCo au crescut cu 1,5% la 16,49 miliarde dolari, peste estimările de 16,36 miliarde dolari.

Acestea au fost primele raportări trimestriale de când Nooyi a anunţat în luna august că va părăsi conducerea companiei, după o carieră de 12 ani în fruntea gigantului.

Demisia anunţată a lui Nooyi a impulsionat criticii să speculeze o posibilă despărţire a businessului de băuturi cu cel de snack-uri, o mişcare în faţa căreia Nooyi se împotriveşte de un deceniu.

Businessul PepsiCo în America de Nord, care include şi băuturi precum Gatorade, a înregistrat scăderi în contextul în care vânzările de băuturi acidulate au încetinit, iar consumatorii s-a întors spre branduri mai mici.

Pentru a încerca să recâştige cotă de piaţă de la rivalii Coca-Cola, PepsiCo a anunţat că dublează cheltuielile de marketing pentru brandurile Gatorade, Pepsi şi Mountain Dew.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO