Business Internaţional

Încă o multinaţională dă oameni afară: Philips a anunţat că disponibilizează 6.000 de oameni în cautarea redobândirii profitabilităţii

Încă o multinaţională dă oameni afară: Philips a...

Autor: Valeriu Dănilă

30.01.2023, 11:36 5293

Compania olandeză Philips a anunţat luni că va renunţa la 6.000 de locuri de muncă pentru a-şi restabili profitabilitatea în urma pierderii a 70% din valoarea de piaţă, scrie CNBC.

Jumătate din reducerile de locuri de muncă vor fi făcute în acest an, a spus compania, adăugând că cealaltă jumătate va fi realizată până în 2025.

Noul director executiv, Roy Jakobs, a declarat luni pentru „Squawk Box Europe” de la CNBC că este „o intervenţie necesară pentru a ne ajuta să devenim competitivi şi să ne focusăm pe modul în care mergem înainte pe piaţă”.

Noua reorganizare vine pe lângă un plan anunţat în octombrie anul trecut de a-şi reduce forţa de muncă cu 5%, sau 4.000 de locuri de muncă, în timp ce se confruntă cu consecinţele retragerii a milioane de ventilatoare folosite pentru a trata apneea în somn din cauza temerilor că spuma folosită în aparate ar putea deveni toxică.

Redeschiderea Chinei va creşte potenţial cererea de produse în 2023, a declarat Jakobs pentru CNBC, deşi compania se confruntă în continuare cu provocări în piaţă din cauza unor factori precum spitalele care sunt prea copleşite pentru a-şi instala echipamentele.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO