Business Internaţional

Încă o ţară europeană îşi îndreaptă privirea spre Rusia: Trupele ruse şi sârbe vor executa exerciţii militare comune

Încă o ţară europeană îşi îndreaptă privirea...

Autor: Roxana Maciuca

18.08.2015, 14:00 4642

Adjunctul ministrului Apărării, Anatoli Antonov, a anunţat luni propunerea făcută de Serghei Şoigu potrivit căreia trupele militare ale Rusiei şi Serbiei să desfăşoare exerciţii comune în 2016. Anunţul a fost făcut în urma întâlnirii de luni dintre ministrul rus al Apărării şi omologul său sârb, Bratislav Gasic.

"Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a propus omologului său sârb ca trupele aeriene ale forţelor speciale din Rusia şi din Serbia să execute exerciţii militare în Serbia anul viitor", a precizat Antonov.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali ai Apărării au acodat o atenţie specială evenimentului privitor la executarea exerciţiilor militare comune de către trupele terestre, aeriene şi aerospaţiale ale forţelor apărării, un eveniment care subliniază legăturile ţărilor slave şi care se va desfăşura în Rusia în luna septembrie. Trupele Belarusului vor participa la acest eveniment.

Ultima manifestaţie de acest gen a trupelor ruse şi sârbe a avut loc în Serbia în octombrie 2014. Potrivit lui Antonov, în lansarea propunerii de luni oficialii ruşi au ţinut cont şi de participarea Serbiei la Jocurile Internaţionale ale Armatei.

"Nu este accidental faptul că trupele sârbe au avut o performanţă mai bună acest an faţă de cel anterior", a declarat adjunctul ministrului rus al Apărării, adăugând că Serbia va participa şi în alte competiţii militare în 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO