Business Internaţional

Încă un gigant iese de pe piaţa din Ungaria. Viktor Orban cumpără tot şi vrea să-şi creeze propriul colos deţinut de stat şi apropiaţi ai săi

Încă un gigant iese de pe piaţa din Ungaria. Viktor...

Autor: Adrian Seceleanu

27.08.2022, 18:01 37622

Surpriză la Budapesta. Vodafone îşi vinde cu 1,8 mld. euro operaţiunile din Ungaria către o firmă a statului maghiar şi grupul 4iG, apropiat de premierul Orban, informează Ziarul Financiar.

Compania britanică Vodafone a semnat un acord pentru vânzarea subsidiarei sale din Ungaria pentru 715 miliarde de forinţi (1,8 miliarde de euro) în numerar, cumpărătorii fiind compania de stat Corvinus Zrt. şi 4iG – un grup apropiat de premierul maghiar Viktor Orban, care a achiziţionat recent şi businessul creat de românii de la RCS&RDS Digi în ţara vecină.

Acordul - care nu include afacerea de servicii partajate a Vodafone VOIS - este de aşteptat să creeze al doilea cel mai mare operator de telecomunicaţii din Ungaria.

„Guvernul maghiar are o strategie clară de a construi un campion naţional deţinut de Ungaria în sectorul IT&C”, a declarat Nick Read, directorul executiv al Vodafone, într-un comunicat.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO