Business Internaţional

Indicele Dow Jones, la cea mai abrupta scadere

26.02.2007, 19:00 14

Indicele Dow Jones a cunoscut cea mai mare scadere saptamanala din luna august incoace, in contextul in care cresterea preturilor de consum a redus sansele unei reduceri a dobanzii de referinta, iar creditele ipotecare nerambursate ar putea reduce cresterea profiturilor bancare, scrie Bloomberg.
Compania Hewlett-Plackard a contribuit la scaderea indicelui Dow Jones in conditiile in care cel mai mare producator de PC-uri a declarat ca reducerile de pret au afectat marjele de profit.
Ultimul raport guvernamental referitor la inflatie a confirmat comentariile presedintelui Fed, Ben Bernake, ca principalul obiectiv este reducerea inflatiei.
O crestere a numarului de imprumuturi nermabursate in randul clientilor cu un grad ridicat de risc ar putea reduce castigurile companiilor financiare, care reprezinta 22 de procente din valoarea totala a indicelui S&P 500. Investitorii au fost de asemenea afectati de rapoartele privind Iranul care a incalcat cerinta Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite de a inceta productia de combustibil nuclear.
Preturile de consum au crescut cu 0,2 procente in ianuarie, iar produsele, mai putin alimentele si energia, s-au scumpit cu 0,3 %.
Economistii au pronosticat o crestere de 0,1% a indicelui pretului de consum si un plus de 0,2 procente pentru asa-numitul indice brut al preturilor de consum.
Raportul privind evolutia preturilor "a dat de inteles populatiei ca nu trebuie sa se astepte la o scadere a dobanzilor din partea autoritatilor", a precizat Hemmelgarn de la compania Shaker Investments, cu sediul in Cleveland.
Compania General Motors, cel mai mare producator de autoturisme la nivel mondial, a scazut cu 5,7%, cea mai slaba performanta dintre companiile cotate sub indicele Dow Industrials.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO