Business Internaţional

Industria americană se împiedică din nou

Industria americană se împiedică din nou

Autor: Bogdan Cojocaru

06.04.2016, 00:00 935

Comenzile noi pentru produsele fabricilor americane au înregistrat în februarie a 14-a lună de scădere din ultimele 19 luni, semn că economia SUA, cea mai mare din lume, are probleme şi că avansează lent în primul trimestru, scrie Reuters. Comenzile au coborât cu 1,7% în februarie, după o creştere de 1,2% în luna anterioară.

De asemenea, cheltuielile pentru bunuri precum echipamente şi utilaje, necesare companiilor pentru a produce, au fost mai slabe decât s-a anticipat. Mulţi analişti vorbesc deja de o recesiune a industriei şi a profiturilor din SUA. Specialiştii băncii Wells Fargo spun că informaţiile despre comenzile pentru industrie „omoară” perspectiva cheltuielilor din primul trimestru.

La atmosfera de pesimism contribuie şi cheltuielile slabe pentru consum ale populaţiei şi încetinirea comerţului. Cheltuielile populaţiei sunt principalul motor de creştere al economiei, iar industria contribuie cu 12% la PIB. Săptămâna trecută preşedinta Rezervei Federale Janet Yellen şi-a exprimat îngrijorarea privind efectele creşterii globale slabe asupra economiei americane. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO