Business Internaţional

ING are pierderi pe asigurări, dar profit la divizia bancară

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

16.02.2011, 23:35 37

ING Groep, cea mai mare companie olandeză de serviciifinanciare, a înregistrat un profit de 433 mil. euro în ultimultrimestru din 2010, în condiţiile în care câştigurile divizieibancare au compensat o operaţiune de writedown (reducere a valoriicontabile a activelor) în cadrul diviziei sale de asigurări dinStatele Unite, scrie Bloomberg. În 2010, profitul ING s-a ridicatla 3,22 mld. euro.

Divizia de asigurări a înregistrat pierderi de 576 mil. euro,după un writedown de 975 de milioane de euro în SUA. ING, creată înurma fuziunii din 1991 dintre asigurătorul Nationale Nederlanden şiNMB Postbank Group, se pregăteşte să-şi vândă operaţiunile deasigurări, o condiţie impusă de Uniunea Europeană pentru ajutorulde stat primit în 2008.

Compania ar putea lansa două oferte publice de vânzare deacţiuni, una pentru operaţiunile europene şi asiatice şi una pentrucele din Statele Unite, iar directorul executiv Jan Hommen adeclarat că ofertele se vor desfăşura cel mai probabil în 2012, înfuncţie de condiţiile de piaţă. "În 2011, accentul va fi pus pepregătirea companiei de asigurări pentru două oferte publiceiniţiale şi pe încercarea de a răscumpăra restul de titluri de lastatul olandez", a declarat Hommen. Bailout-ul ING a inclus unajutor de stat în valoare de 10 mld. euro şi transferul de activeipotecare americane în valoare de 21,6 mld.euro.

Acţiunile companiei au înregistrat un avans de 23 de procente pebursa din Amsterdam în acest an, la o valoare de piaţă deaproximativ 34,4 miliarde de euro. Comparativ, indicele StoxxInsurance 600 a înregistrat un avans de 15 procente în aceeaşiperioadă.

Marţi ING a anunţat că a vândut divizia imobiliară grupului CBRichard Ellis pentru 1 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO