Business Internaţional

Îngrijorări pe burse, după prăbuşirea avionului din Ucraina: indicii europeni au deschis în scădere

Îngrijorări pe burse, după prăbuşirea avionului din...

Autor: Marius Oncu

18.07.2014, 10:38 203

Cotaţiile companiilor aeriene Air France-KLM şi Deutsche Lufthansa au scăzut cu cel puţin 1,5%, după ce au anunţat că vor evita zborurile prin spaţiul aerian din estul Ucrainei. Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo au scăzut cu 4,4%, în urma publicării rezultatelor fiannciare semestriale, mai slabe decât anticipau analiştii.

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 0,6%. Stoxx 600 a pierdut 0,9% joi, după ce un oficial ucrainean a declarat că separatişţtii proruşi din estul ţării au doborât un avion de pasageri.

Un avion malaysian de linie Boeing 777, care decolase din Amsterdam către Kuala Lumpur, s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi, provocând moartea a aproape 300 de persoane.

Preşedintele rus Vladimir Putin a negat implicarea Rusiei în acest incident.

Consiliului de Securitate al ONU se va întruni vineri de urgenţă pentru a discuta acest incident.

Statele Unite şi UE au înăsprit miercuri seara sancţiunile impuse Rusiei pentru rolul pe care o acuză că îl are în criza din Ucraina.

Pe marile burse din Europa, indicele FTSE 100 (Londra) a deschis în scădere cu 0,4%, DAX (Frankfurt) a pierdut 0,7%, iar CAC 40 (Paris) a înregistrat un declin de 0,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO