Business Internaţional

Interviul dat de Gadhafi „duşmanilor“ din Vest arată un om rupt de realitate

Autor: Livadariu Andreea

01.03.2011, 23:35 23

Muammar Gadhafi a acordat primul său interviu preseiinternaţionale de la izbucnirea protestelor, în care "bătrânul leual deşertului" a reproşat Occidentului trădarea prin sancţiunilenelegitime luate împotriva sa şi a susţinut cu încăpăţânare că înLibia domneşte pacea şi că în cazul în care au existat câtevaproteste, acestea au fost manevrate de organizaţia teroristăAl-Qaeda care s-a folosit de populaţia din estul ţării drogând-o cu"substanţe halucinogene", scrie BBC News.

Gadhafi a atras atenţia că sistemul din Libia nu poate fiînţeles de nicio altă ţară, deoarece nu presupune nici autoritate,nici centru de putere politică, nici monarhie şi s-a autointitulatlider absolut care guvernează din datorie un popor care i-a fost şiîi va rămâne întotdeauna loial.

Muammar Gadhafi conduce Libia de mai bine de 40 de ani.

Ce a zis Gadhafi

Este o intenţie de a coloniza Libia. Şi din această cauză,poporul libian vrea să lupte împotriva ţărilor din Vest. Iar ţăriledin Vest ne-au trădat. Nu au niciun fel de moralitate.

Rezoluţia Consiliului de Securitate este nulă şi nelegitimă,deoarece Consiliul de Securitate nu are mandat şi jurisdicţiepentru o asemenea situaţie.

De ce asemenea sancţiuni nu au fost luate şi împotrivaalgerienilor? Sau de ce astfel de măsuri nu au fost luate împotrivaRusiei când a luptat împotriva cecenilor? Sau împotriva Americiicând a luptat în Afganistan? De ce nu s-au utilizat sancţiuni cândIsraelul a luptat în Gaza?

Ei vor să mă dea jos, dar de unde? Pentru că eu nu sunt niciconducător nici rege. Este vorba despre onoare, care nu are nimicde-a face cu exercitarea puterii sau autorităţii. În Marea Britaniecine are autoritatea, Regina Elizabeta sau David Cameron? Voi purşi simplu nu înţelegeţi tipul de sistem de aici, din Libia, adică«autoritatea poporului».

Nu există demonstraţii pe stradă. Iar dacă le-aţi văzut, nu suntîmpotriva noastră. Împotriva noastră pentru ce? Doar eu nu suntpreşedinte. Oamenii mă iubesc. Toţi oamenii sunt cu mine şi ar fiîn stare să moară pentru mine, ca să mă protejeze.

Benghazi a fost cucerit de Al-Qaeda. Nu sunt oamenii mei acolo.Al-Qaeda a intrat în bazele militare, a confiscat armele şimuniţia, iar acum terorizează oamenii.

Libienii care au armele sunt tineri care nu au legătură cuAl-Qaeda. Au început acum să pună armele jos, să le vândă şi să seîntoarcă acasă deoarece ei se trezesc din starea creată desubstanţele halucinogene date de Al-Qaeda.

Noi nu ne facem griji pentru presiunile din exterior. Noi nefacem probleme pentru oamenii noştri, care sunt cu mine. Noi avemîncredere în noi şi vom rămâne la putere, iar ei vor cădea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO