Business Internaţional

Irlanda: Ne aşteptăm la un împrumut uriaş din partea UE/FMI

Irlanda: Ne aşteptăm la un împrumut uriaş din partea UE/FMI

Autor: Adrian Voicu

18.11.2010, 12:45 19

Şeful băncii centrale a Irlandei a declarat joi că se aşteaptăca ţara sa să primească împrumuturi de zeci de miliarde de euro dinpartea partenerilor europeni şi a FMI, pentru a putea readuce pelinia de plutire sistemul bancar şi stabiliza economia, informeazăReuters.

Patrick Honohan, guvernatorul băncii centrale, a făcut aceastădeclaraţie la scurt timp după o şedinţă de discuţii cu ComisiaEuropeana, Banca Centrală Europeană şi Fondul MonetarInternaţional.

"Intenţia şi aşteptările sunt, din partea lor şi personal din amea, ca negocierile şi discuţiile să aibă efectele dorite, iar unîmprumut va fi disponibil şi vom apela la el, pe măsură ce va finecesar", a spus oficialul postului public de televiziune RTE.

"Vorbim despre un împrumut foarte substanţial cu siguranţă -zeci de miliarde, da", a spus Honohan, recunoscând că au existatretrageri substanţiale de fonduri de la băncile irlandeze dinaprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO