Business Internaţional

Japonia, cea mai îndatorată ţară din lume, ar putea fi nevoită să se împrumute pentru reconstrucţia ţării

Japonia, cea mai îndatorată ţară din lume, ar putea fi nevoită să se împrumute pentru reconstrucţia ţării

Autor: Radu Racu

13.03.2011, 13:10 83

Japonia trebuie să întocmească un plan financiar dereconstrucţie a ţării, un pas care ar putea anula eforturile de ascăzpa de titlul de "cea mai îndatorată economie a planetei", scrieBloomberg.

Datoria publică a Japoniei pentru anul acesta afost estimată în luna ianuarie la circa 12.200 de miliarde dedolari, în creştere cu 5,8% faţă de anul precedent. Sprecomparaţie, datoria publică a Statelor Unite estede 10.000 de miliarde de dolari.

Yukio Edano, purtătorul de cuvânt al primuluiministru a delcarat că alegerile locale programate luna viitoare arputea fi anulate.

"Un buget suplimentar este ultiumul lucru pecare vor să îl audă oamenii care sunt cu ochii peobligaţiunile japoneze de pe piaţă" spune AliciaOgawa, profesor de economie la Universitatea Columbia. "Mă tem pepe termen mediu va fi nevoie de noi împrumuturi", spune ea.

Autorităţile de la Tokyo au disponibile 2,4miliarde de dolari iniţiali pentru lucrările de reconstrucţie aţării în urma cutremurului de 9 grade pe scaraRichter produs vineri. Banii nu vor fi suficienţi iaro nouă emisiune de obligaţiuni va submina încercările premieruluide a limita împrumuturile anuale la pragul de 500 de miliarde dedolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO