Business Internaţional

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene susţine reformele premierului Matteo Renzi, înaintea organizării referendumului din Italia

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene...

Autor: Olimpia Nicolae

27.11.2016, 16:10 87

În ciuda criticilor frecvente ale lui Renzi faţă de Comisia Europeană, Juncler a declarat că premierul italian susţine reformele potrivite şi a adăugat că bugetul Italiei pentru următorii ani se supune regulamentului Blocului comunitar.

”Nu ştiu dacă aş fi de folos lui Renzi spunând că mi-ar plăcea ca ca rezultatul refendumului să fie favorabil, spun doar că nu mi- ar plăcea ca acesta să fie respins”, a afirmat Juncker.

"Italia este o naţiune măreaţă, iar Renzi a contribuit la asta, trebuie să admitem”, a adăugat acesta.

Potrivit sondajelor, premierul, în vârstă de 41 de ani, ar putea pierde în cadrul referendumului, iar dacă ar câştiga ar reduce rolul Senatului şi al administraţiilor regionale. La începutul anului, premierul italian a declarat că ar demisiona în cazul unei înfrângeri, recent, acesta a refuzat însă să confirme spusele sale anterioare, spunând că discuţiile în privinţa viitorului său deviază atenţia de la meritele reformei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO