Business Internaţional

Johnson & Johnson, unul dintre principalii candidaţi la vaccinul anti-COVID-19, înregistrează venituri peste aşteptări în T3

Alex Gorsky, CEO-ul şi preşedintele Johnson & Johnson

Alex Gorsky, CEO-ul şi preşedintele Johnson & Johnson

Autor: Eduard Ivanovici

14.10.2020, 15:00 126

Johnson & Johnson a înregistrat în T3 un plus semnificativ de vânzări în ciuda obstacolelor generate de COVID-19, potrivit CNN.

Vânzările trimestriale ale companiei au crescut cu 1,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi au ajuns la 21,1 miliarde de dolari, fiind alimentate de cererea de medicamente fără reţetă, precum paracetamolul.

„Vânzările din e-commerce continuă să susţină creşterile înregistrate de majoritatea brandurilor”, spune Christopher DelOrefice, vicepreşedintele diviziei de relaţii cu investitorii din cadrul J&J.

Anunţul vine la o zi după ce compania a anunţat întreruperea temporară a studiilor clinice pentru vaccinul de combatere a coronavirusului din cauza unei boli inexplicabile a unui participant la studiu.

În urmă cu trei săptămâni, J&J începea etapa finală a studiilor clinice pentru dezvoltarea unui vaccin. În ciuda faptului că este a patra companie americană care începe în mod oficial procesul, studiul celor de la J&J este cel mai mare din Statele Unite, în condiţiile în care numără 60.000 de participanţi.

În Marea Britanie, autorităţile au declarat că vaccinarea tuturor cetăţenilor reprezintă un scenariu improbabil: „Nu vom administra vaccinuri celor cu vârste de sub 18 ani. Este un vaccin pentru adulţi, pentru oameni trecuţi de 50 de ani. Urmează să ne concentrăm asupra staff-ului medical, personalului din casele de bătrâni şi persoanelor vulnerabile”, spune şeful grupului responsabil pentru crearea unui vaccin anti-COVID-19 în Regatul Unit, Kate Bingham.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO