Business Internaţional

JPMorgan, profit de 3,5 mld. dolari

21.07.2006, 19:04 11

Banca de investitii americana JPMorgan a anuntat un profit de 3,5 mld. dolari (2,7 mld. euro) pentru al doilea trimestru al acestui an, fata de 1 mld. dolari (800 mil. euro) inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, depasind cele mai optimiste previziuni de pe Wall Street.
Cu toate acestea, directorii celei de-a treia banci din SUA avertizeaza ca a doua jumatate a anului nu va fi la fel de profitabila, informeaza CNN Money.
Actiunile bancii au crescut cu 2,06 dolari, pana la 42,77 dolari. Veniturile bancii au urcat cu 19 procente, pana la 14,9 mld. dolari (11,9 mld. euro), dar au scazut cu 1% fata de primul trimestru.
Directorul financiar al JPMorgan, Michael Cavanagh, a spus ca desi compania a trecut cu bine de scaderea pietei bursiere din primul trimestru, "este foarte probabil ca imprejurarile sa fie mai dure in al doilea semestru".
El a mai spus ca sectorul de investitii al bancii ramane puternic, dar a precizat ca reactiile investitorilor la o posibila scadere a pietei in al treilea trimestru vor influenta mult evolutia companiei.
Pe de alta parte, directorul companiei, Jamie Dimon, a declarat ca banca se asteapta la pierderi de sute de milioane de dolari din divizia de carduri in urmatorul trimestru.
Bancile din SUA au inregistrat profituri neobisnuit de mari in prima jumatate a anului, ca urmare a efectelor legii falimentului adoptate la sfarsitul lui 2005, care a ingreunat procedura de inregistrare a falimentului.
Legea a dus la o explozie de cereri pentru intrarea in procedura de faliment, fapt ce a redus considerabil pierderile bancilor pe divizia de credite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO