Business Internaţional

Juventus, in off-side financiar

14.08.2006, 18:42 11

Viitorul financiar al clubului de fotbal Juventus a devenit incert dupa retrogradarea in serie B si deposedarea de ultimele doua titluri de campioana din cauza influentarii rezultatelor unor meciuri, scrie Financial Times.
Juventus va pierde zeci de milioane de euro pentru ca sponsori precum Tamoil sau Nike si-au renegociat contractele, iar televiziunile vor sa plateasca mai putin pentru drepturile de televizare. Clubul va mai pierde circa 22 mil. euro numai din cauza excluderii din Liga Campionilor.
Ingrijorarile au aparut insa, odata cu raportarea unei scaderi de 36% a incasarilor trimestriale, cauzate in mare parte de pierderea bonusurilor de campionat. Incasarile in trimestrul doi au fost de 40,3 mil. euro, in scadere de la 62,9 mil. euro in aceeasi perioada a anului trecut. Pierderea neta a ajuns la 21 mil. euro, in ciuda unei aprecieri de 9,7% a incasarilor, pana la 251,5 mil. euro, impulsionate de un contract media de 44,2 mil. euro.
Juventus a mai notat o pierdere de 13,1 mil. euro rezultata din vanzarea jucatorilor Lilian Thuram si Patrick Vieira. Vanzarea jucatorilor ar putea fi insa singura salvare a clubului. Saptamana trecuta clubul a realizat un profit de 15 mil. euro din vanzarea atacantului Zlatan Ibrahimovic, pentru 24,8 mil. euro.
Valoarea actiunilor Juventus a inregistrat la inchiderea sedintei o apreciere de 1,8% la 1,9 euro pe actiune. Capitalizarea bursiera a crescut semnificativ de la retrogradare, ajungand saptamana trecuta la 230 mil. euro, comparativ cu 160 mil. euro la inceputul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO