Business Internaţional

Kiev, pagube de peste 50 de miliarde de euro cauzate de război mediului înconjurător

Kiev, pagube de peste 50 de miliarde de euro cauzate de...

Autor: Andreea Tobias

11.03.2023, 07:32 29

Kiev, pagube de peste 50 de miliarde de euro cauzate de război asupra mediului înconjurător: poluarea solului şi a aerului, clădiri şi păduri distruse.

Ca urmare a invaziei ruseşti în Ucraina, au fost provocate pagube de mediu în valoare de aproximativ 50 de miliarde de euro. Este concluzia reuniunii Comisiei pentru politica de mediu şi gestionarea naturii, conform Ukrinform.

„Noi numărăm fiecare copac distrus. Şi fiecare grivnă pe care Federaţia Rusă ne-o va plăti pentru ceea ce a făcut. În fiecare zi continuăm să înregistrăm noi daune şi distrugeri. Conform estimărilor preliminare, daunele totale aduse mediului depăşesc deja 2.000 de miliarde de grivne: acestea includ poluarea solului, poluarea aerului, pădurile arse şi clădirile distruse. Rusia provoacă o criză climatică, o criză nucleară, o criză umanitară", a declarat prim-ministrul adjunct al mediului şi resurselor naturale din Ucraina, Ruslan Grechanyk.

Oleksandr Filchakov, şeful biroului procurorului regional din Harkov, a adăugat: „Noi înregistrăm şi analizăm toate infracţiunile din domeniul ecologiei, atacurile asupra instalaţiilor industriale, a depozitelor de petrol”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO