Business Internaţional

Kremlinul consideră semn al "disperării" actele "teroriste" ucrainene asupra Moscovei

Kremlinul consideră semn al "disperării" actele...

Autor: Mihai Draghici

31.07.2023, 19:14 76

Tentativele Ucrainei de a comite acte de tip "terorist" asupra Moscovei sunt semne ale "disperării", a acuzat luni Administraţia Rusiei, anunţând intensificarea atacurilor asupra forţelor militare ucrainene.

Tentativele de atacuri cu drone asupra Moscovei "sunt acte ale disperării" Ucrainei, "întrucât contraofensiva, în mod evident, nu are succes". "În această disperare, Kievul recurge la acte de tip terorist", a afirmat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul Le Monde.

Autorităţile ruse au anunţat, duminică, doborârea unor drone ucrainene, în oraşul Moscova, dar au fost înregistrate daune minore la imobile de birouri.

Administraţia Volodimir Zelenski a lansat în iunie o contraofensivă care pare a fi respinsă de forţele militare ruse, repliate în sud-estul Ucrainei.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susţinut, duminică seară, că "războiul va reveni pe teritoriul Rusiei", dar, ca ripostă, Ministerul rus al Apărării a anunţat luni intensificarea atacurilor asupra Ucrainei. "Atacurile asupra instalaţiilor militare ucrainene, inclusiv asupra unităţilor care lansează atacuri teroriste spre teritoriul Rusiei, s-au dublat în intensitate", a afirmat Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării. În contextul intensificării activităţilor militare, Administraţia de la Moscova a anunţat luni o nouă lege, care prevede majorarea semnificativă a amenzilor pentru refuzul de prezentare la centrele de recrutare militară.

Cel puţin şase oameni au fost ucişi, iar alţi 43 au fost răniţi, luni, într-un atac al Rusiei asupra localităţii Krîvîi Rih, situată în centrul Ucrainei, a declarat Ihor Klimenko, ministrul ucrainean de Interne. Peste 200 de persoane participă la eforturile de căutare a persoanelor dispărute. "Teroarea Rusiei nu ne va speria şi nu ne va opri. Depunem eforturi pentru salvarea populaţiei", a afirmat preşedintele Volodimir Zelenski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO