Business Internaţional

Kremlinul neagă că Donald Trump i-a spus lui Vladimir Putin că SUA vor câştiga cursa înarmării

Kremlinul neagă că Donald Trump i-a spus lui Vladimir...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

30.03.2018, 13:42 190

Postul de televiziune NBC News a citat surse de la Casa Albă care susţin că Trump i-a spus lui Putin în timpul convorbirii telefonice din 20 martie: "Dacă vrei să porneşti o cursă a înarmării, putem face acest lucru, dar eu voi câştiga".

"Acea frază nu a fost spusă în timpul conversaţiei, aceste informaţii nu sunt adevărate, iar în ceea ce priveşte conţinutul conversaţiei - am transmis o declaraţie cu privire la rezultatele ei şi am menţionat în acest mesaj tot ce am considerat necesar. Iar partea rusă nu a oferit niciodată publicităţii conţinutul conversaţiilor confidenţiale ale şefilor de stat", a transmis Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai precizat că Rusia nu a lansat nicio război diplomatic, aşa cum acuză Statele Unite, pe fondul situaţiei tensionate generate de atacul cu o substanţă neurotoxică asupra fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia în oraşul englez Salisbury.

"Rusia nu a declanşat niciodată războaie diplomatice, iar preşedintele Vladimir Putin a fost şi rămâne un susţinător al stabilirii unor relaţii bune cu toate ţările, inclusiv cu Statele Unite. Rusia nu a fost niciodată iniţiatorul sancţiunilor sau al expulzării diplomaţilor. Rusia rămâne deschisă formării unor relaţii de prietenie", a spus Dmitri Peskov.

La 19 martie, după câştigarea alegerilor prezidenţiale, Vladimir Putin a promis că Rusia nu se va alătura unei noi curse a înarmării.

"Cu siguranţă vom acorda atenţia necesară consolidării capacităţii de apărare a ţării, dar vreau să vă spun chiar acum: nu vom lansa niciun fel de cursa a înarmării", a spus Putin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO