Business Internaţional

Kremlinul reclamă testul balistic efectuat de SUA şi acuză Washingtonul de amplificarea tensiunilor geopolitice

Kremlinul reclamă testul balistic efectuat de SUA şi...

Autor: Mihai Draghici

20.08.2019, 14:49 124

Administraţia Vladimir Putin a condamnat vehement, marţi, testarea de către Statele Unite a unei rachete asemănătoare cu cele instalate în România, acuzând Washingtonul de amplificarea tensiunilor.

"Trebuie notat că testarea unui model avansat al rachetei Tomahawk a avut loc la doar 16 zile după retragerea SUA din Tratatul INF şi anularea acordului. Nu poate exista o confirmare mai clară a faptului că Statele Unite dezvoltă astfel de sisteme de mult timp şi că pregătirile pentru retragerea din acord au inclus activităţi de cercetare şi dezvoltare", a declarat marţi Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe.

"Racheta a fost lansată cu un sistem vertical de tip Mk41, un sistem universal de lansare care poate lansa atât proiectile de interceptare SM-3, cât şi rachete sol-sol şi de croazieră. Este regretabil că Statele Unite iniţiază amplificarea tensiunilor militare", a subliniat Riabkov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO