Business Internaţional

La nivel global, una din trei companii mici a fost nevoită să îşi reducă numărul de angajaţi pentru a gestiona criza generată de coronavirus

La nivel global, una din trei companii mici a fost...

Autor: Eduard Ivanovici

19.07.2020, 18:31 64

La nivel global, una din trei companii mici a fost nevoită să îşi reducă numărul de angajaţi pentru a trece în luna mai peste criza generată de coronavirus, arată un sondaj citat de Reuters.

Aproape 26% din business-urile mici şi medii chestionate de Facebook, în parteneriat cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi Banca Mondială, au declarat că şi-au închis uşile între ianuarie şi mai 2020. Sondajul ia în calcul peste 30.000 de business-uri mici din peste 50 de ţări.

Dintre companiile care au rămas deschise când a fost realizat studiul, adică între 28 şi 31 mai, aproape 66% au declarat vânzări mai mici în ultimele 30 de zile comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru a gestiona problema, una din trei firme mici care încă au rămas deschise a trebuit să îşi reducă forţa de muncă.

„Pandemia de COVID-19 nu reprezintă doar o urgenţă sanitară; este, de asemenea, o criză financiară ce loveşte mult mai puternic business-urile mici şi mijlocii”, reiese din raport.

În plus, sectoarele concentrate pe consumatori au fost afectate extrem de grav. Aproape 54% din agenţiile de turism şi 47% din business-urile care operează în sectorul ospitalităţii au fost închise în timp ce s-a efectuat sondajul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO