Business Internaţional

"Lasăă-nee"! Cum s-au bucurat acţionarii Praktiker de demisia directorului: + 9% pe bursă

"Lasăănee"! Cum s-au bucurat acţionarii Praktiker de demisia directorului: acţiunile au crescut cu 9%

Autor: Marius Oncu

20.07.2011, 18:01 1942

Directorul general al retaileruluigerman de bricolaj Praktiker, Wolfgang Werner, ademisionat miercuri, iar acţiunile grupului au crescut cu 9% înurma anunţului, după ce au pierdut 65% din valoare de la începutulanului, transmite Reuters.

Werner va continua săîndeplinească atribuţiile de director general până la găsirea unuisuccesor, potrivit unui comunicat at Praktiker.

Grupul a avertizat, în iulie,asupra profitului pentru anul în curs, din cauza rezultatelor slabedin Germania şi Grecia. O strategie de a creşte profitul prinoprirea campaniilor nepopulare de discount a condus la un numărmaimic de cumpărători, notează Reuters.

Vânzările Praktiker în România au scăzut în primultrimestrucu29,5%, la 25,8 milioane de euro, retailerul invocând condiţiimacroeconomice dificile. La sfârşitul primului trimestru, Praktikeravea 27 de magazine în România.

La nivel de grup, vânzările auscăzut în primul trimestru cu 10,9%, la 666,4 milioane euro, iarpierderile înainte de dobânzi, taxe şi amortizare au avansat cu37,3%, la 71,6 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO