Business Internaţional

Lehman mai da afara cativa directori

09.09.2008, 23:56 8

Directorul de operatiuni internationale al Lehman Brothers urmeaza sa se retraga din pozitia detinuta, ceea ce va declansa un mai amplu proces de restructurare la nivel de senior management in cadrul bancii de investitii aflate in dificultate, scrie Financial Times.
Jeremy Isaacs, care a condus timp indelungat operatiunile din Europa si Asia ale Lehman, va renunta la rolul sau executiv si va parasi banca la sfarsitul acestui an, au confirmat oficialii bancii.
Benoit Savoret, director de operatiuni pentru Europa si Orientul Mijlociu, si Andrew Morton, promovat in acest an la conducerea diviziei de investitii cu venit fix a bancii, vor renunta la randul lor la pozitiile detinute. Aceste miscari, cele mai recente dintr-o serie de schimbari de management inregistrate in cadrul Lehman in ultimele luni, survin intr-un moment in care banca incearca sa-si consolideze capitalul, slabit in urma crizei pietelor globale de credit.
Banca poarta discutii cu Korea Development Bank cu privire la achizitionarea unei participatii, iar conform Financial Times, Royal Bank of Canada (RBC) a luat in considerare posibilitatea achizitionarii bancii in iulie, insa in final a decis sa renunte la tranzactie. Un actionar institutional important din cadrul Lehman spune ca negocierile purtate de banca de investitii cu RBC si alti potentiali investitori ridica semne de intrebare cu privire la succesul actualei runde de discutii.
Directorii Lehman au preluat noi pozitii in ultimele luni, iar ultimele numiri ar putea declansa noi schimbari de management. In locul lui Jeremy Isaacs, Lehman va promova doi tineri bancheri respectati care se vor ocupa de operatiunile desfasurate de banca in Europa si Orientul Mijlociu. Cei doi sunt Christian Meissner, actualul director al diviziei de investment banking a Lehman, si Riccardo Banchetti, CEO-ul bancii in Italia. Plecarea lui Savoret survine dupa ce acesta a fost trecut cu vederea ca posibil inlocuitor al lui Isaacs. Morton paraseste banca de investitii dupa ce divizia pe care o conduce a raportat rezultate slabe.
Operatiunile internationale ale Lehman au avut o contributie insemnata in ceea ce priveste cresterea inregistrata de banca in ultimii ani, iar rolul acestora este asteptat sa devina din ce in ce mai important.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO