Business Internaţional

Liderul opoziţiei laburiste acuză premierul britanic Theresa May că acţionează precum Henric al VIII-lea în privinţa Brexitului

Liderul opoziţiei laburiste acuză premierul britanic...

Autor: Olimpia Nicolae

29.12.2016, 17:34 126

Theresa May a declarat legislatorilor la începutul lunii decembrie că Parlamentul ”va avea suficiente oportunităţi” de a discuta planurile sale în privinţa Brexitului , dar a fost reţinută în privinţa oferirii unei promisiuni în legătură cu votul acordului final.

Corbyn a declarat joi ziarului The Guardian că orice fel de acord dezbătut între Guvernul britanic şi restul celor 27 de state ce vor face parte în continuare din UE va trebui aprobat de Parlament.

”Va trebui să vină în Parlament. Nu se poate ascunde în spatele lui Henric al VIII-lea şi a drepturilor divine ale puterilor regilor în legătură cu acest subiect”, a declarat acesta.

”Ideea că în privinţa acestei chestiuni atât de importante precum aceasta premierul s-ar putea folosi de prerogative regale pentru a ignora influenţa parlamentară este extraordinară”, a adăugat Corbyn.

Henric al VIII-lea a domnit în Marea Britanie între 1509 şi 1547 şi este cunoscut pentru că s-a autoproclamat cap al Bisericii Anglicane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO