Business Internaţional

Lira sterlină se apropie de minimul ultimelor trei decenii, după anunţul premierului britanic că va declanşa procedurile pentru Brexit

Lira sterlină se apropie de minimul ultimelor trei...

Autor: Ştefan Stan

03.10.2016, 11:45 13522

Lira sterlină a scăzut cu 0,9%, până la o cotaţie de 1,2857 în raport cu dolarul după anunţul premierului britanic. Lira sterlină a scăzut la cel mai slab nivel din 6 iulie, ziua când a atins minimul ultimelor 31 de ani. 

Lira a scăzut în raport cu toate valutele principale, în timp acţiunile britanice au crescut. Indicele MSCI All Country a urcat cu 0,1%, în condiţiile în care acţiunile s-au stabilizat în Europa şi au crescut în Asia, unde acţiunile companiilor din financiar-bancar au crescut pentru prima oară pe fondul rapoartelor că Deutsche ar putea primi o amendă mai mică decât cea iniţială.

AFP a raportat vineri seara că Deutsche Bank ar fi ajuns la o înţelegere cu Departamentul de Justiţie din SUA pentru 5,4 miliarde de dolari.

Indicele Stoxx Europe 600 a rămas aproape de maximul ultimei săptămâni, în timp ce acţiunile asiatice au urcat cu 0,6%, ştergând mare parte din pierderea de vineri.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO