Business Internaţional

Londonezii nu se joacă cu transportul: Aplicaţia de ride-hailing Ola nu a primit aprobare de funcţionare, la doar o săptămână după ce Uber şi-a câştigat dreptul în instanţă

Londonezii nu se joacă cu transportul: Aplicaţia de...

Autor: Alex Ciutacu

05.10.2020, 14:41 289

Ola, o aplicaţie de ride-hailing care vrea să concureze cu Uber, a fost interzisă de reglementatorul de transport din Londra (TfL), pe fondul unor temeri legate de siguranţa cetăţenilor, potrivit CNBC.

Compania indiană, care este susţinută de gigantul japonez SoftBank, s-a lansat în Londra în luna februarie. Cu toate acestea, autoritatea de reglementare pentru transportul londonez a anunţat ieri că nu va emite o nouă licenţă de funcţionare pentru Ola, întrucât analizele au concluzionat că activitatea nu este în conformitate cu regulile din Londra.

Decizia vine la doar o săptămână după ce Uber a câştigat în instanţă dreptul de a opera în Londra, în contextul în care americanii erau în proces cu reglementatorii londonezi încă din 2017.

TfL a declarat că indienii de la Ola le-au permit şoferilor şi vehiculelor nelicenţiate să preia mai mult de 1.000 de curse cu pasageri. Mai mult, compania nu a semnalat aceste încălcări ale legislaţiei.

„Siguranţa cetăţenilor este pe primul loc pentru noi ca reglementator. În cursul investigaţiilor am descoperit că anumite erori din modelul de operare al Ola le-au permis şoferilor şi vehiculelor nelicenţiate să realizeze mai mult de 1.000 de curse cu pasageri, ceea ce ar fi putut pune pasagerii în pericol”, a declarat Helen Chapman, director în cadrul TfL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO